Frakt Mysterium

Visar alla 58 resultat

 • Alingsås Stadsmysterium®

  MYSTERIET MED DEN MYSTISKA KAFFEBRYGGERSKAN

  Alingsås är känt för sina caféer, det har väl ingen missat och hit kommer många för att avnjuta en god fika i härlig småstadsmiljö. Det finns en gammal skröna här om Jenny Javas makalösa kaffe. Det var så oemotståndligt gott, men hur om det sig egentligen?

  Ge er ut på Alingsås gator och torg och sök efter svaret!
  Ett mysteriekuvert passar bäst för upp till 3 personer. 

  Säljs även på Villa Plantaget, Alingsås vandrarhem.

  Artikelnr: 53 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Arboga 1 Stadsmysterium®

  Mysteriet med den försvunna Arbogariddaren

  I Arboga kan du fortfarande se livs levande riddare, framförallt under Medeltidsdagarna. En riddare tvingades dock lämna sitt älskade Arboga. Hjälp oss att reda ut mysteriet. Vad hände med Rickard af Arboga?

  Ge er ut i Arboga och leta efter ledtrådar.
  Ett mysteriekuvert passar bäst för upp till 3 personer. 

  Säljs även på Arboga Turistbyrå.

  Artikelnr: 01 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Arboga 2 Stadsmysterium®

  Mysteriet med den hemliga Arbogabrygden

  I Arboga har man alltid gillat godsaker, här har det exempelvis tillverkats pastej, margarin och öl. En del gissar att det även bryggdes hemliga drycker under Arbogas gator och torg. Ryktet menar att en av de gastronomiska bröderna hade hittat den optimala kryddningen för klosteröl. Receptet ska ha varit så hemligt att det förvarades i en ytterst hemlig vrå i de underjordiska gångarna.

  Öppna kuvertet och ge dig ut i centrala Arboga för att lösa Mysteriet med den hemliga Arbogabrygden. Ett mysteriekuvert passar bra för upp till 3 personer.

  Säljs även på Arboga Turistbyrå.

  Artikelnr: 17 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Askersund Stadsmysterium®

  Mysteriet med den hemlige ångbåtssabotören

  En sägen i Askersund handlar om kapten Nikodemus Durk som byggde en egen ångbåt. Den skulle göra honom rik och berömd, men innan passagerarna klev ombord började båten ta in vatten och stod plötsligt på botten i hamnen. 

  Öppna kuvertet och ge dig ut i centrala Askerssund för att lösa mysteriet. Du kan lösa det det ensam eller i lag tillsammans med upp till fyra personer. Utmana ett gäng kompisar eller familjen.

  Artikelnr: 24 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Borlänge Stadsmysterium®

  MYSTERIET MED DEN MAGISKA REPLOKALEN

  Borlänge har en spännande historia, inte minst vad det gäller musiklivet. Det sägs att ett av banden som grundades här var så bra att klockorna nästan stannade. Men en dag meddelade bandet att de skulle sluta. Vissa menar dock att bandet kom tillbaka och fortsatte spela spela under en helt ny image och med nytt namn. Vad hette det nya bandet och vad var det som var så magiskt inspirerande med replokalen?

  Öppna kuvertet och ge dig ut i centrala Borlänge för att lösa mysteriet.
  Ett mysteriekuvert passar bäst för upp till 3 personer. 

  Artikelnr: 57 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Borås Stadsmysterium®

  Mysteriet med det storslagna mönstret

  Claudia Poplin arbetade på sitt nya mönster. Med det skulle hon vinna den prestigefyllda designertävlingen, det var hon säker på. Men en dag satt en mystisk lapp på dörren. Någon ville hjälpa henne. Men med vad?

  Ge er ut i centrala Borås och leta efter ledtrådar. 
  Ett mysteriekuvert passar bäst för upp till 3 personer. 

  Säljs även på Textilmuseet i Borås.

  Artikelnr: 42 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Bunn Stadsmysterium®

  Mysteriet vid Bauergården

  Vissa menar att skogen här fortfarande är magisk. Till exempel sägs det att den som tålmodigt lyssnar kan ha turen att få höra den magiska trollflöjt som sägs ljuda över Bunnsjöns vattenyta. Man tror att det är Gråtrollet som spelar. 

  Öppna kuvertet och ge dig ut kring Bauergården för att lösa mysteriet. Du kan lösa det det ensam eller i lag tillsammans med upp till fyra personer. Utmana ett gäng kompisar eller familjen.

  Artikelnr: 07 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Enköping Stadsmysterium®

  Mysteriet med det hemliga receptet

  Enligt sägen hade grönsaksodlare Anna Gren en egen metod för att få sin pepparrot extra god och saftig. Det hemliga knepet förvarade hon i sitt uthus. Men en plötslig brand ödelade Annas gård. Hon bestämde hon sig för att aldrig avslöja sina odlingsknep till någon annan.

  Öppna kuvertet och ge dig ut i centrala Enköping för att lösa mysteriet med det hemliga pepparrotsreceptet. Du kan lösa det det ensam eller i lag tillsammans med upp till tre personer. Utmana ett gäng kompisar eller familjen.

  Finns även att köpa på Enköpings Turistinformation.

  Artikelnr: 12 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Eskilstuna 1 Stadsmysterium®

  Mysteriet med den okända punkrockaren

  I musikstaden Eskilstuna cirkulerar såklart en hel del spännande historier.  En lär vara den om den mystiska låtskapare som satte upp sina fyndiga alster på gymnasieskolans anslagstavla. Vem var den hemliga skribenten? Och vad ville hen döpa sitt debutalbum till?

  Öppna kuvertet och ge dig ut i centrala Eskilstuna för att lösa mysteriet. Du kan lösa det det ensam eller i lag tillsammans med upp till tre personer. Utmana ett gäng kompisar eller familjen.

  Säljs även i Eskilstuna på:

  Artikelnr: 39 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Eskilstuna 2 Stadsmysterium®

  Mysteriet med den Glömska Eskilstunasmeden

  Det snackas såklart en hel del i en sån spännande stad som Eskilstuna. En sägen handlar om smeden Börje Brynja som var riktigt vass på att smida dundersäkra lås. Han hade dock lite problem med minnet. 

  En dag fick Börje ett extra pirrigt uppdrag av sin chef.

   ”Du ska smida världens bästa lås till en väldigt speciell kund.
  Inte ens tusen vilda hästar ska kunna knäcka det!”

  Börje funderade. Här behövdes en ny metod. Ett kodlås fick det bli, så att han inte skulle tappa bort nyckeln. För att minnas koden, fick den påminna honom om hans favoritdag. I härdvattnet skulle han tillsätta något alldeles extra för att uppnå supernivå. Vissa hällde salt i hade han hört, men här krävdes något helt annat. 

  Men tänk om han skulle glömma både koden och den magnifika härdningsingrediensen. Börje bestämde sig för att lägga ut ledtrådar på stan. 

  Öppna kuvertet och ge dig ut i centrala Eskilstuna för att lösa mysteriet. Ett mysteriekuvert passar bäst för upp till tre personer. 

  Säljs även i Eskilstuna på:

  Artikelnr: 69 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Göteborg 2 Stadsmysterium®

  Mysteriet med den blygsamma konstnären

  Göteborg har ett rikt kulturliv med många konstnärer. Runt Götaplatsen trivs skådespelare, fotografer och konstnärer. Här föds det såklart en hel del rykten, bland annat det om den blygsamma konstnären.

  Det sägs att det en dag stod en fantastisk målning mitt på Götaplatsen. Folk blev förundrade. Den trollband och förbryllade sina åskådare.Vad föreställde den egentligen?

  Öppna kuvertet och ge dig ut i kring Götaplatsen i Göteborg för att lösa mysteriet. Ett mysteriekuvert passar bäst för upp till tre personer. 

  Artikelnr: 74 Kategorier: , Etikett:
  149 kr
 • Kalmar 2 Stadsmysterium®

  Mysteriet med Katarinapralinerna

  Kalmar är inte bara en vacker kuststad med spännande historia, det är också en gammal chokladstad. En som lär ha jobbat på chokladfabrik här i stan var Katarina Krisp. 

  Hennes praliner var så runda och fina att ingen maskin i världen kunde bräcka henne och när ingen såg strödde hon sin allra bästa mirakelkrydda på dem. Hon visste minsann vad som gjorde det där lilla extra. 

  Men få goda hemligheter förblir oavslöjade. En av medarbetarna anade att Katarina tog till fuffensknep för att göra pralinerna oemotståndliga, och efter att ha spionerat på henne planterade han ut ledtrådar. Ett sådant recept var för bra för att hålla i dunkel!

  Ta dig till Stortorget och börja leta om du är nyfiken!

  Öppna kuvertet och ge dig ut i centrala Kalmar för att lösa mysteriet. Ett mysteriekuvert passar bäst för upp till tre personer. 

  Säljs även på i butiken på Kalmar Läns Museum

  Artikelnr: 72 Kategorier: , Etikett:
  149 kr
 • Karlstad 2 Stadsmysterium®

  Mysteriet med den Hungrige kulturvetaren

  En snackis här i Karlstad handlar om kulturstudenten Pelle Prosa. Pelle älskade Museiparken, han sågs ofta sitta vid ett träd med sin anteckningsbok och kaffetermos, helst också ätande sin favoritmacka med värmlandskorv. 

  Det få visste var att Pelles hunger även bestod av författardrömmar, det var sina alster han skrev på där vid trädet. En dag upptäckte Pelle till sin förtvivlan att anteckningsboken var borta, den fanns inte i väskan, inte i studentrummet, inte någonstans.  Han gav sig ut i Museiparken för att leta. Vid trädet hittade han inte anteckningsboken, men däremot en ledtråd. 

  Kan du hitta fler ledtrådar och få reda på var Pelle kunde får tillbaka sin bok? 

  Öppna kuvertet och ge dig ut i centrala Karlstad för att lösa mysteriet. Ett mysteriekuvert passar bäst för upp till tre personer. 

  Artikelnr: 71 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Stockholm Stadsmysterium®

  Mysteriet med den nymodiga krögerskan

  Gamla Stan är en spännande plats och här cirkulerar det såklart en hel del skrönor, bland annat den om krögerskan Hilda Hipp. Utanför Hildas krog ringlade köerna långa utanför.

  Hilda var en klippsk krögerska och förstod att snackisar får köer att växa, dessutom ville hon inte att någon konkurrent skulle härma hennes genialiska, nypåfunna nöje. Men säg den hemlighet som bevaras för alltid. En gäst bestämde sig för att skvallra och lär ha planterat ut ledtrådar här i krokarna.

  Blir du också nyfiken på vad gästerna på Hildas restaurang höll på med? Ta dig till Stora Nygatan 2 för att börja leta!

  Öppna kuvertet och ge dig ut i Gamla stan för att lösa mysteriet. Ett mysteriekuvert passar bäst för upp till tre personer. 

  Artikelnr: 73 Kategorier: , Etikett:
  149 kr
 • Växjö Stadsmysterium®

  Mysteriet med den Hemliga dörren i Växjö

  Växjö är känt för sin tjusiga skolhistoria. Katedralskolan blev gymnasieskola redan på 1600-talet och här höll Esaias Tegnér sina berömda skoltal. 

  Det uppstår såklart rykten i en sådan spännande stad, ett handlar om skolvaktmästaren som förvarade alla prov och facit i ett inbrottsäkert rum. Dörren till rummet var gömd på ett mycket smart ställe och koden till låset extremt hemlig.

  Studenten Nils knäckte koden och lär ha placerat ut ledtrådar lite här och där i staden. Vi förstår om du också är nyfiken, kan du hitta ledtrådarna och lösa mysteriet? 

  Ett tips är att börja på Stortorget!

  Öppna kuvertet och ge dig ut i centrala Växjö för att lösa mysteriet. Ett mysteriekuvert passar bäst för upp till tre personer. 

  Artikelnr: 70 Kategorier: , Etikett:
  149 kr
 • Falun Stadsmysterium®

  MYSTERIET MED DET FÖRSVUNNA KOPPARMYNTET

  Falun är en spännande stad! Ett rykte här handlar om det mynt som lär ha försvunnit från myntkännare Klas Kronas samling. Krona hade förvarat myntet kassaskåpet på kontoret när det mystiskt försvann. Tjuven var så nöjd över sin kupp att hen ville dela med sig av hemligheten och placerade ut ledtrådar på stan  för att föreviga sitt dåd. Kan du ta reda på var Krona gömt sin kod, och vad han kallade sitt speciella mynt?

  Ge dig ut i centrala Falun för att lösa mysteriet.  Ett mysteriekuvert passar bäst för upp till 3 personer. 

  Artikelnr: 56 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Gävle Stadsmysterium®

  Mysteriet med den hemliga lasten

  Gävle har en spännande historia, inte minst på grund av sin hamn.
  Här har ett envist rykte surrat om redaren Lisa Bååt. Vad var det hon exporterade, som verkade gå åt som smör i solsken? Vad var egentligen den hemliga lasten?

  Ge dig ut bland gator och torg i centrala Gävle och hitta svaret!
  Ett mysteriekuvert passar bäst för upp till 3 personer.

  Finns även att köpa på:

  Artikelnr: 46 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Göteborg 1 Stadsmysterium®

  Mysteriet med den försvunna popstjärnan

  Göteborg kallas ibland för Lilla London och hit kommer många turister. En händelse som fortfarande förbryllar är mysteriet med den världsberömda popstjärnan Tone C som oförklarligt uteblev från sin egen spelning. Kan du hitta spåren och lista ut vart Tone tog vägen och varför?

  Ge dig ut i Göteborg och leta.
  Ett mysteriekuvert passar bäst för upp till 3 personer. 

  Artikelnr: 54 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Halmstad Stadsmysterium®

  MYSTERIET MED DEN FÅFÄNGE MAJOREN

  En snackis i Halmstad handlar om den stilige men fåfänge majoren Fredrik Fager som ofta promenerade längs stadens gator och njöt av alla blickar. Plötsligt en dag upptäckte han att hans viktigaste pryl var försvunnen. Vad var det det som hänt egentligen?

  Ge er ut i stan och lös mysteriet med den Fåfänge Majoren.
  Ett mysteriekuvert passar bäst för upp till 3 personer. 

  Säljs även på Halmstad Tourist Center.

  Artikelnr: 61 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Helsingborg Stadsmysterium®

  MYSTERIET MED DEN MYSTISKA RESENÄRSKAN

  Helsingborg är en riktig pärla! En snackis här handlar om den tjusiga resenär som åkte fram och tillbaka på passagerarfärjan över sundet. Under armen bar hon en korg. Två tulltjänstemän lät sig minsann inte bländas – en dag kallade de in henne till förhör och krävde att få veta vad för mystiskt hon transporterade i den där korgen.

  Kvinnan hävdade att hon bara var en oskyldig försäljare. Hon kände sig så förnärmad av förhöret att hon ville föreviga händelsen och lär ha planterat ut ledtrådar i staden för att låta eftervärlden verkligen förstå att hon var oskyldig.

  Ge er ut i Helsingborg och lös Mysteriet med den Mystiska Resenärskan.
  Ett mysteriekuvert passar bäst för upp till 3 personer. 

  Säljs även i Helsingborg på:

  Artikelnr: 62 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Lund Stadsmysterium®

  MYSTERIET MED LUNDASPÖKET

  Lund är verkligen en stad med tjusiga anor, visste du att universitetet har rankats som ett av världens 100 främsta? Här har det funnits kloster och den mycket gamla domkyrkan invigdes redan under 1100-talet.

  En dag hittade studenten Sanna Skarp en lapp i väskan.

  ”Hej Sanna, Lundaspöket här. Jag vill dig inget ont”, stod det med darriga bokstäver. ”Ber om ursäkt för att det blir så kallt när jag är i närheten. Jag var nog en ganska sval person en gång i tiden, jag bar på en stor sorg, det gör jag tyvärr fortfarande. Livet blev inte som jag hade tänkt mig, min stora dröm gick aldrig i uppfyllelse, trots allt slit. Nu har jag äntligen hittat ett sätt för omvärlden att minnas mig: jag har lämnat ledtrådar på stan om mig och mina drömmar. Och vill man veta, får man leta, som jag brukar säga.”

  Sanna gav sig genast ut på stan. Såklart hon ville ta reda på Lundaspökets stora dröm.

  Ge er ut i Lund och lös Mysteriet med Lundaspöket. Ett mysteriekuvert passar bäst för upp till 3 personer. 

  Artikelnr: 65 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Malmö Stadsmysterium®

  MYSTERIET MED DEN STRÅLANDE FILMSTJÄRNAN

  Malmö är en härligt myllrande stad, här finns historia, vackra byggnader, lummiga parker och rikt kulturliv. Ett rykte handlar om den ambitösa skådespelarstudenten som drömde om att ta sig till Hollywood men ingen nappade. ”Det måste vara namnet!”, tänkte hon en dag. ”Mitt är alldeles för svårt att uttala over there.  Jag måste skaffa ett nytt, ett som funkar bättre i Hollywood!”
  Hon gjorde ett nytt utskick, den här gången avslutade hon med sitt alldeles nya namn: Supernova Svensson.

  Det gick strålande för Supernova, som idag lever sin dröm i Hollywood. Sitt gamla namn ville hon aldrig mer kännas vid. Men kan du ta reda på sanningen om Supernova hette tidigare, och vad gör hon helst när hon kommer tillbaka till Malmö?

  Ge er ut i malmö och lös Mysteriet med den Strålande Filmstjärnan. Ett mysteriekuvert passar bäst för upp till 3 personer. 

  Artikelnr: 64 Kategori:
  149 kr
 • Varberg Stadsmysterium®

  MYSTERIET MED DEN VÄLTRÄNADE VÅGSURFAREN

  Varberg är en intressant stad. Här finns en spännande fästning och skön västkustatmosfär. Såväl historieintresserade som badsugna trivs här men Varbergs vågor lockar också surfare från både när och fjärran.
  Ett rykte här handlar om surfaren Stina Salt som varje dag syntes guppa på brädan där ute i  böljan, oavsett väder. Hon hade hört talas om en mytomspunnen supervåg. Vågen skulle enligt sägen nå Varberg vid ett särskilt tillfälle. Problemet var bara att Stina inte visste när vågen skulle komma. Men hon fick veta att en annan surfare hade planterat ut information om vågen på olika ställen i stan. Kanske för att dela med sig till de mest entusiastiska vågdiggarna.

  Kan du hitta den hemliga informationen om vågen? Ge dig ut på stan och leta du också. Ett tips är att börja på torget!

  Ge er ut i Varberg och lös Mysteriet med den Vältränade vågsurfaren. Ett mysteriekuvert passar bäst för upp till 3 personer. 

  Artikelnr: 66 Kategorier: ,
  149 kr
 • Visby 2 Stadsmysterium®

  MYSTERIET MED DEN SJUNGANDE BARFOTABRODERN

  Naturligtvis kryllar det av mysterier i en stad som Visby. Ett lär handla om barfotabrodern Tor Trallare. Tor var välkänd bland Visbyborna eftersom han hördes vartän han än gick. Han nynnade och trallade och log mot alla han mötte, men varför han tycktes så munter var det ingen som visste.
  ”Tänk att jag har sån tur i livet”, lär han ha sagt när någon frågade, men vad han syftade var fortfarande ett mysterium.

  Snart började det snackas på stan. Hur kan en enkel barfotabroder vara så glad? Vad är hans hemlighet? Några blev till och med sura och menade att hans glada trudelutter mest var irriterande. SÅ kul kan han väl ändå inte ha, utan vidare?

  Nu har du väl också blivit nyfiken på Tors hemlighet? Om du vill hitta ledtrådarna till varför Tor var så glad är ett tips att börja vid Söderport och Södertorg.

  Ge er ut i Visby och lös Mysteriet med den Sjungande Barfotabrodern. Ett mysteriekuvert passar bäst för upp till 3 personer. 

  Säljs även på Turistbyrån på Gotland:  

  Artikelnr: 68 Kategorier: ,
  149 kr
 • Ystad Stadsmysterium®

  Mysteriet med den vidskeplige skepparn

  Ystad har en fantastiskt spännande stadskärna, här finns kullerstenar, kloster och vackra byggnader. Många förknippar även Ystadtrakten med friska havsbad och vita stränder.  Men visste du att det vackra strandområdet Sandhammaren har förknippats med skräck och fasa för båtkaptener? Svåra strömmar och lynnig sandbotten har gjort att många båtvrak ligger på havets botten.

  Mysteriet handlar om skepparen Bertil Bris, som lyckades ta sig oskadd förbi det beryktade området. Men för att våga sig hem igen ville han hitta sin lyckopryl. Vad var det?

  Ge er ut i Ystad och lös Mysteriet med den Vidskeplige Skepparn. Ett mysteriekuvert passar bäst för upp till 3 personer. 

  Artikelnr: 63 Kategori:
  149 kr
 • Jönköping Stadsmysterium®

  Mysteriet med den skimrande hägringen

  Jönköping har en spännande plats intill Vättern. Här cirkulerar sägnen om fiskaren Karolina Karp som en dag kom hem från en fisketur, upprymd över något mycket märkligt hon hade sett. Kan det ha varit en hägring? Ge dig ut i centrala Jönköping och ta reda på vad Karolina såg där ute på Vätterns vatten!

  Öppna kuvertet och ge dig ut i Jönköping för att lösa mysteriet. Du kan lösa det det ensam eller i lag tillsammans med upp till fyra personer. Utmana ett gäng kompisar eller familjen.

  Artikelnr: 38 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Kalmar 1 Stadsmysterium®

  Mysteriet med den hemliga nyckeln.

  Kalmar förknippas ibland med nycklar, även om just Kalmar Nyckel faktiskt är ett skeppsnamn. Det här mysteriet handlar om en upphittad nyckel. Vems var nyckeln och varför ville inte ägaren ge sig till känna?

  Öppna kuvertet och ge dig ut i centrala Kalmar för att lösa mysteriet. Du kan lösa det det ensam eller i lag tillsammans med upp till tre personer. Utmana ett gäng kompisar eller familjen.

  Säljs även på i butiken på Kalmar Läns Museum

  Artikelnr: 41 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Karlstad 1 Stadsmysterium®

  Mysteriet med den hemliga flaskposten

  I Karlstad lär det ha dykt upp flaskpost lite här och där i älven.  Det pratas om att de tillsammans bildar ett mystiskt budskap. Hjälp oss att lösa mysteriet!

  Öppna kuvertet och ge dig ut i centrala Karlstad för att lösa mysteriet. Du kan lösa det det ensam eller i lag tillsammans med upp till fyra personer. Utmana ett gäng kompisar eller familjen.

  Artikelnr: 22 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Kumla Stadsmysterium®

  Mysteriet med det namnlösa konstverket

  I Kumla sägs en spännande konstnär vid namn Adina Paleth ha verkat. Förväntningarna var stora när hon skulle visa upp sina senaste alster, men besökarna skulle tydligen få lite att fundera på – vad hette hennes viktigaste konstverk och var kunde man hitta det?

  Öppna kuvertet och ge dig ut i centrala Kumla för att lösa mysteriet. Du kan lösa det det ensam eller i lag tillsammans med upp till fyra personer. Utmana ett gäng kompisar eller familjen.

  Artikelnr: 36 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Kungsör Stadsmysterium®

  Mysteriet med den försvunna drottninghästen i Kungsör

  Drottningens häst lär ha skenat iväg genom Kungsör så att gruset yrde, och därefter kom den aldrig tillbaka. Men om nätterna sägs hovklappret från den skenande hästen eka över Mälaren. 

  Öppna kuvertet och ge dig ut i centrala Kungsör för att lösa mysteriet. Du kan lösa det det ensam eller i lag tillsammans med upp till fyra personer. Utmana ett gäng kompisar eller familjen.

   

  Artikelnr: 05 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Köping Stadsmysterium®

  Mysteriet med den försvunna regissören i Köping

  Något du kanske inte visste är att det som skulle blivit tidernas största storfilm lär ha skrivits här. Enligt sägen befann sig den stekheta regissören Eva Spillberg i Köping för att söka locations, när både hon och hennes manus mystiskt försvann. Kvar stod hennes punkterade bil.

  Öppna kuvertet och ge dig ut i centrala Köping för att lösa mysteriet. Du kan lösa det det ensam eller i lag tillsammans med upp till fyra personer. Utmana ett gäng kompisar eller familjen.

  Artikelnr: 03 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Linköping 1 Stadsmysterium®

  Mysteriet med den hemliga lösningen

  Visste du att Linköping har en flyg och forskarhistoria? Här surrar en berättelse om kemisten Anna Kolv som förlorat formeln för en hemlig lösning. Hjälp oss att lösa mysteriet!

  Öppna kuvertet och ge dig ut i centrala Linköping för att lösa mysteriet med hemliga lösningen. Du kan lösa det det ensam eller i lag tillsammans med upp till fyra personer. Utmana ett gäng kompisar eller familjen.

  Artikelnr: 31 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Linköping 2 Stadsmysterium®

  Mysteriet med den flitiga föreningen

  Linköping är en spännande stad och där uppstår såklart ett och annat rykte. Ett av dessa är  ryktet om en hemlig förening. Det sägs att det fanns en grupp studenter som knäckte det allra smartaste sättet att plugga på.

  Ge dig ut i centrala Linköping och klura ut vad det var för flitig förening!
  Ett mysteriekuvert passar bäst för upp till 3 personer. 

  Artikelnr: 50 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Luleå Stadsmysterium®

  Mysteriet med den magiska malmen

  Luleå är bland annat känt för sin hamn. Härifrån forslas järnmalm till länder runt om i världen. Klart det uppstår ett och annat rykte i en sådan spännande stad. Ett handlar om en viss Kajsa Kubb. Hon sa sig ha hittat en sten och därefter kluvit sin ved på nolltid, så stark hade hon blivit.

  Ge dig ut i centrala Luleå för att lösa mysteriet.  Ett mysteriekuvert passar bäst för upp till 3 personer. 

  Säljs även på Norrbottens Museum

  Artikelnr: 55 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Mariefred Stadsmysterium®

  Mysteriet med Juvelen

  Här finns såklart många rykten. Ett av dem handlar om järnvägen. Det sägs att en av stinsarna, Loke Stark hade ett favorittåg som han putsade på varje ledig minut. Han kallade henne för Juvelen eftersom hon var så blank och välpolerad att hon gnistrade i Mariefredssolen. Men en dag var Juvelen borta. Loke spårade ur fullständigt och gav sig ut i staden för att söka efter spår. Han var säker på att någon hade lämnat efter sig ledtrådar.

  Öppna kuvertet och ge dig ut i centrala Mariefred för att lösa Mysteriet med Juvelen. Du kan lösa det det ensam eller i lag tillsammans med upp till fyra personer. Utmana ett gäng kompisar eller familjen.

  Artikelnr: 19 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Mjölby Stadsmysterium®

  Mysteriet med den namnlöse mjölnaren

  En mjölnare som fick se sin kvarn förintas i branden blev så förtvivlad att han drog sig tillbaka för att byta både yrke och namn. Det sägs att hans nya identitet blev “Bagaren”, kort och gott. För att hedra minnet av vår mjölnare vore det fint om vi kunde få fatt på hans namn. Och hur många mjölsäckar kunde han egentligen bära? 

  Öppna kuvertet och ge dig ut i centrala Mjölby för att lösa mysteriet. Du kan lösa det det ensam eller i lag tillsammans med upp till fyra personer. Utmana ett gäng kompisar eller familjen.

  Artikelnr: 09 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Motala Stadsmysterium®

  Mysteriet med den försvunna ritningen

  Det sägs att den framstående verkstadsdirektören, Gisela Kugge länge hade skissat på en fantastisk uppfinning. Den var mycket hemlig, men hon påstod att den snart skulle göra henne världsberömd. Hon skulle just ansöka om patent när arbetet plötsligt avbröts. Ritningen hade försvunnit. År av ritande, skruvande och testande verkade vara ogjort. Vad hände egentligen med ritningen? Och vad var det för uppfinning?

  Öppna kuvertet och ge dig ut i centrala Motala för att lösa Mysteriet med den försvunna ritningen. Du kan lösa det det ensam eller i lag tillsammans med upp till fyra personer. Utmana ett gäng kompisar eller familjen.

  Artikelnr: 20 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Nora Stadsmysterium®

  Mysteriet med de oemotståndliga karamellerna

  Nora är känd för sin marknad. Hit kommer många besökare och här kan man hitta det mesta bland stånden. En av marknadshandlarna var kamellkokerskan Elsa Besk. Elsa sålde karameller så det rasslade och snart hade hennes karameller blivit en snackis. Folk undrade vad var det som gjorde dem så oemotståndiga.Men Elsa avslöjade inget – aldrig skulle hon berätta om den där extra kryddan.

  Öppna kuvertet och ge dig ut i centrala Nora för att lösa Mysteriet med de oemotståndliga karamellarna. Ett mysteriekuvert passar bäst för upp till 3 personer. Utmana ett gäng kompisar eller familjen.

  Säljs även på Nora Turistbyrå.

   

  Artikelnr: 23 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Norrköping 1 Stadsmysterium®

  Mysteriet med den äventyrliga papegojan

  Visste du att Norrköping har en stor hamn? Här surrar ryktet om kapten Blekes papegoja, som längtade efter nya äventyr och försvann. Hjälp oss att lösa mysteriet!

  Öppna kuvertet och ge dig ut i centrala Norrköping för att lösa mysteriet. Du kan lösa det det ensam eller i lag tillsammans med upp till tre personer. Utmana ett gäng kompisar eller familjen.

  Finns även att köpa på:   

  Artikelnr: 32 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Norrköping 2 Stadsmysterium®

  Mysteriet med den förstörda storfilmen

  Norrköping sjuder av kreativitet. Här finns filmfestivaler, muséer och utbildningar inom form och kommunikation. Ett rykte som uppstått här handlar om regissören, Kerstin Klippa, vars storfilm förstördes.

  Ge dig ut bland gator och torg i Norrköping och ta reda på vad filmen handlade om!
  Ett mysteriekuvert passar bäst för upp till 3 personer. 

  Finns även att köpa på:   

  Artikelnr: 51 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Nyköping Stadsmysterium®

  Nyköping Stadsmysterium®

  Mysteriet med den mystiska spinnerskan

  Visste du att Nyköping har en spännande textil- och möbelhistoria? Här surrar ett rykte, sägnen om den supersnabba spinnerskan som plötsligt en dag inte dök upp på sitt arbete i textilfabriken. Vart tog hon vägen, och vad hette hon?

  Öppna kuvertet och ge dig ut i centrala Nyköping för att lösa mysteriet med försvunna spinnerskan. Du kan lösa det det ensam eller i lag tillsammans med upp till fyra personer. Utmana ett gäng kompisar eller familjen.

  Artikelnr: 30 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Oskarshamn Stadsmysterium®

  Mysteriet med det odöpta spökskeppet

  Oskarshamn är en stad med spännande historia och här cirkulerar det såklart många sägner. En handlar om båtbyggaren Tyko Skuta som byggt på sitt skepp i närmare trettio år. Men en förskräcklig och plötslig brand tog båten och kvar fanns inte ett enda hyvelspån.

  Öppna kuvertet och ge dig ut i centrala Oskarshamn för att lösa mysteriet med det odöpta spökskeppet. Du kan lösa det det ensam eller i lag tillsammans med upp till fyra personer. Utmana ett gäng kompisar eller familjen.

  Artikelnr: 15 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Sigtuna Stadsmysterium®

  Mysteriet med den åtråvärda vasen

  I Sveriges äldsta stad lär glaskonstnärinnan Saga Blåsare ha tillverkat sina tjusiga alster. En olycka gjorde att hon dessvärre fick pausa sin karriär. När en olycka förintade den allra sista vasen blev Saga förtvivlad. Men det sägs att hon gjorde vad hon kunde för att föreviga dess minne.

  Öppna kuvertet och ge dig ut i Sigtuna för att lösa mysteriet. Du kan lösa det det ensam eller i lag tillsammans med upp till fyra personer. Utmana ett gäng kompisar eller familjen.

  Artikelnr: 25 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Skänninge Stadsmysterium®

  Mysteriet med den försvunna korgmakerskan

  En av de mindre kända som sägs ha funnits här, är Skänninge-Johan. Han var snickare och sålde sina alster på Skänninge Marken. Han hade sedan länge fattat tycke för korgmakerskan som varje år stod i ståndet bredvid. Men plötsligt var hon försvunnen. Johan sökte överallt. Den förkrossade Johan sägs ha vandrat fram och tillbaka längs Järntorgsgatan för att hitta henne. Han lär aldrig ha blivit sig själv igen.

  Öppna kuvertet och ge dig ut i centrala Skänninge för att lösa mysteriet. Du kan lösa det det ensam eller i lag tillsammans med upp till fyra personer. Utmana ett gäng kompisar eller familjen.

  Artikelnr: 10 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Strängnäs Stadsmysterium®

  Mysteriet med den hemliga tidsskriften

  Tidningsarvet verkar ha satt fart på vissa rykten här i Strängnäs. Somliga menar att det finns en hemlig tidning här men ingen har hittills erkänt sitt medlemsskap i den hemliga tidningsklubben, allt verkar vara höljt i dunkel.

  Öppna kuvertet och ge dig ut i centrala Strängnäs för att lösa Mysteriet med den hemliga tidsskriften. Du kan lösa det det ensam eller i lag tillsammans med upp till fyra personer. Utmana ett gäng kompisar eller familjen. 

  Artikelnr: 18 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Sundsvall Stadsmysterium®

  Mysteriet med det brustna trähjärtat

  I Sundsvall ryktas det fortfarande om den stenhårde affärsmannen Gran.
  “Han har ett hjärta av trä”, sa någon.
  Men är det verkligen hela sanningen?
  Varför satt ett brustet hjärta på hans kontorsvägg?

  Ge er ut i centrala Sundsvall och leta efter ledtrådar för att lösa mysteriet. 
  Ett mysteriekuvert passar bäst för upp till 3 personer. 

  Artikelnr: 45 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Söderhamn Stadsmysterium®

  Mysteriet med den listiga strömmingsfiskaren

  I Söderhamn nappar det på strömmingskrokarna, hit kommer många för att pröva fiskelyckan.
  Här surrar ett rykte, det sägs att en av Söderhamnsfiskarna drog upp fler strömmingar än någon annan. Kan det bero på det hemliga betet?

  Öppna kuvertet och ge dig ut i centrala Söderhamn för att lösa mysteriet.
  Ett mysteriekuvert passar bäst för upp till 3 personer. 

  Artikelnr: 43 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Tranås Stadsmysterium®

  Mysteriet med den hemliga sjön

  Man kan förknippa Tranås med kreativitet. Det är nästan så att man får för sig att det är något särskilt i luften här. Eller kan det vara de många vattendragen som är hemligheten? Vi tror att någon vänlig själ har planterat ut ledtrådar för att locka fler till ett dopp?

  Öppna kuvertet och ge dig ut i centrala Enköping för att lösa mysteriet med den magiska sjön. Du kan lösa det det ensam eller i lag tillsammans med upp till fyra personer. Utmana ett gäng kompisar eller familjen.

  Köp Stadsmysterium Tranås – Mysteriet med den magiska sjön – på Turistbyrån Tranås Direkt

  Artikelnr: 11 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Uppsala 2 Stadsmysterium®

  MYSTERIET MED DEN LISTIGA STUDENTEN

  Uppsala är känt för en hel del, bland annat för sitt fina universitet och sina många studenter. På Valborgsmässoafton åker vissa av dem på Fyrisån i märkliga farkoster, då är det fest i stan!

  Just det där med forsränningen intresserade studenten Filippa Flink. Hon skulle bygga en farkost som var coolare, stack ut och var mer återvinningsbar än alla andras. Men på tävlingsdagen var den helt försvunnen.

  Ge er ut på Uppsalas gator och torg och ta reda på vad som hände den listiga studenten!
  Ett mysteriekuvert passar bäst för upp till 3 personer. 

  Artikelnr: 58 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Umeå Stadsmysterium®

  Mysteriet med det hemliga receptet

  Umeå har en spännande historia. Ett rykte här lär vara det om det hemliga projekt som puttrade och bubblade i ett skåp på universitetslabbet.
  ”Rör ej, superhemligt projekt!” stod det på en lapp.

  Ge dig ut i centrala Umeå och ta reda på vad det var för hemligt recept.
  Ett mysteriekuvert passar bäst för upp till 3 personer. 

  Artikelnr: 48 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Uppsala 1 Stadsmysterium®

  Mysteriet med den påhittige brevbäraren

  I Uppsala lär en påhittig brevbärare ha genomfört en kupp, långt utanför sina ordinarie arbetsuppgifter.  Han tyckte sig ha knäckt receptet på lycka, och ville sprida sitt viktiga budskap till andra. Hjälp oss att lösa mysteriet – vad var hans budskap?

  Öppna kuvertet och ge dig ut i centrala Uppsala för att lösa mysteriet. Du kan lösa det det ensam eller i lag tillsammans med upp till fyra personer. Utmana ett gäng kompisar eller familjen.

  Artikelnr: 37 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Visby 1 Stadsmysterium®

  Mysteriet med det försvunna sjökortet.

  Visby har en spännande handelshistoria. Hit har många sjökaptener navigerat sina skepp. En sägen handlar om en handelsman som lär ha utsatts för svårigheter när hans sjökort plötsligt försvann. Var det en konkurrent som stal det?

  Öppna kuvertet och ge dig ut i Visby för att lösa mysteriet. Du kan lösa det det ensam eller i lag tillsammans med upp till tre personer. Utmana ett gäng kompisar eller familjen.

  Säljs även på Turistbyrån på Gotland:  

  Artikelnr: 40 Kategori:
  149 kr
 • Västervik Stadsmysterium®

  Mysteriet med den okända trubaduren

  En sägen i Västervik är den om den okända trubaduren som under en festival plötsligt trollband publiken med sina riff. Men efter några smäktande sånger var hon spårlöst försvunnen. Ett rykte tog fart, var hon en blyg naturbegåvning som tog sin chans att få göra sitt livs framträdande helt incognito.

  Öppna kuvertet och ge dig ut i centrala Västervik för att lösa mysteriet med den okända trubaduren. Ett mysteriekuvert passar bäst för upp till tre personer.

  Säljs även på Västerviks Museum.

   

  Artikelnr: 16 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Västerås 1 Stadsmysterium®

  Mysteriet med den namnlöse munken

  Visste du att det har funnits ett kloster i Västerås? De munkar som bodde där kallas ibland för svartbröder eftersom de bar mörk mantel och kåpa. Här cirkulerar ett märkligt rykte: Det sägs att en av bröderna hade ont uppsåt och lyckades lura till sig en dyrbar skatt. Dock lär han ha varit lite slarvig, letar du noggrant kan du kanske avslöja vad brodern hette och vad det var som han stal.

  Öppna kuvertet och ge dig ut i centrala Västerås för att lösa mysteriet med Den namnlöse munken. Ett mysteriekuvert passar bäst för upp till 3 personer. Utmana ett gäng kompisar eller familjen.

  Finns även att köpa på Karlsgatan 2 i Västerås.

   

  Artikelnr: 29 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Västerås 2 Stadsmysterium®

  MYSTERIET MED DE BORTSPRUNGNA VÄSTERÅSGURKORNA

  På Västerås slott odlades det gurka redan på 1700-talet och naturligtvis kan det uppstå rykten i en sådan stad. Ett handlar om gurkodlaren Gunnar och hans försvunna Västeråsgurkor. Vad var det som hade hänt egentligen? Och vad var det för hemligt tips den misstänkte givit Gunnar?

  Någon hade lämnat kvar en lapp, men den var ingen hjälp. Ledtrådarna får du leta efter i stan.

  Ge er ut i stan och lös mysteriet med de Bortsprugna Västeråsgurkorna.
  Ett mysteriekuvert passar bäst för upp till 3 personer. 

  Finns även att köpa på Karlsgatan 2 i Västerås.

  Artikelnr: 60 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Örebro 1 Stadsmysterium®

  Mysteriet med den försvunne skomakaren

  Visste du att Örebro har en historia som skostad? Det har nämligen funnits en hel del skotillverkare här i trakterna. En av dem är den mytomspunne Fredrik Sula – tidernas snabbaste skofixare, och så skicklig att konkurrenterna blev mörkrädda. Men en dag satt en skylt på Fredriks dörr. Han hade stängt butiken. Vissa säger att han hade tröttnat på sitt jobb och helt enkelt gett sig iväg mot nya äventyr. Men det sägs att han planterade ledtrådar efter sig innan han for. Kanske ville han reta sina gamla konkurrenter en aning?

  Öppna kuvertet och ge dig ut i centrala Örebro för att lösa Mysteriet med den försvunne skomakaren. Du kan lösa det det ensam eller i lag tillsammans med upp till tre personer. Utmana ett gäng kompisar eller familjen.

  Artikelnr: 21 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Örebro Stadsmysterium®

  Örebro 2 Stadsmysterium®

  Mysteriet med det fantastiska sjöodjuret

  Örebro har Svartån som rinner genom stan och ibland flyter ryktet om sjöodjuret upp till ytan. Enligt sägnen har ett sjöodjur setts till här i krokarna redan för 350 år sedan.

  Ge dig ut bland slott och gator i Örebro och ta reda på hur det ligger till med det!
  Ett mysteriekuvert passar bäst för upp till 3 personer. 

  Artikelnr: 52 Kategori: Etikett:
  149 kr
 • Örnsköldsvik Stadsmysterium®

  MYSTERIET MED DEN MYSTISKA HOCKEYSPELAREN

  Örnsköldsvik är inte bara känt för backhoppning. Det finns en hockeymatch som Övikarna pratar lite extra om. Mitt i en rysarkamp kom plötsligt en ny spelare in på planen. Mål efter mål smällde in i buren, publiken drog efter andan. Vem var det här?

  Ge dig ut på gatorna i Ö-vik och ta reda på svaret!
  Ett mysteriekuvert passar bäst för upp till 3 personer. 

  Artikelnr: 49 Kategori: Etikett:
  149 kr

Vi använder cookies för att anpassa innehåll och annonser, för att tillhandahålla funktioner för sociala medier och för att analysera vår trafik. Vi delar också information om din användning av vår webbplats med våra sociala medier, reklam- och analyspartners.

View more
Cookies settings
Acceptera
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Vilka vi är

Vår webbplatsadress är: http://edsborg.se.

Vilka personuppgifter vi hanterar

Om du köper produkter eller tjänster hos oss behåller vi dina namn- och adressuppgifter, dels för att informera dig om tjänster och produkter som kan intressera dig, men också för att följa bokföringslagen. Om du inte vill få utskick med information från oss ber vi dig kontakta: info@edsborg.se så tas du bort.

Vilka vi delar dina data med

Vi delar inte med oss av dina uppgifter till tredje part, med undantag från myndigheter som av någon anledning kräver ut dessa.

Hur länge vi behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och metadata sparas utan tidsgräns. Dina namn- och adressuppgifter sparas så länge som bokföringslagen kräver.

Vilka rättigheter du har över dina data

Vi bevarar dina namn- och adressuppgifter så länge det krävs för att efterleva bokföringslagen. Vill du inte att vi ska kontakta dig med information om produkter eller tjänster ber vi dig maila till: info@edsborg.se, så tas du bort från sådan sändlista.
Save settings
Cookies settings