Dubbelt upp i Dalarna!

Idag släpper vi inte mindre än två Stadsmysterium i Dalarna. Borlänge och Falun har ju båda intressanta historier och ligger dessutom bara 20 minuter från varandra.

Nu är det dags att släppa de två första mysterierna i Dalarna. Borlänge och Falun ligger bara 20 minuter från varandra och är båda spännande städer. I musikstaden Borlänge gäller det att lösa mysteriet med den Magiska Replokalen och i Falun, men sin gruva ska du lösa mysteriet med det Försvunna Myntet.

Borlänge har en spännande historia, inte minst vad det gäller musiklivet. Många kända musiker har sina rötter här, för att inte tala om alla festivaler! Det sägs att ett av banden som grundades här var så bra att klockorna  nästan stannade. Men en dag meddelade bandet att de skulle sluta. Vissa menar dock att bandet kom tillbaka och fortsatte spela spela under en helt ny image och med nytt namn.

Vad hette det nya bandet och vad var det som var så magiskt inspirerande med replokalen?    

Falun är en spännande stad! Ett rykte här handlar om det mynt som lär ha försvunnit från myntkännare Klas Kronas samling. Krona hade förvarat myntet i kassaskåpet på kontoret när det mystiskt försvann. Tjuven var så nöjd över sin kupp att hen ville dela med sig av hemligheten och placerade ut ledtrådar på stan  för att föreviga sitt dåd.

Kan du ta reda på var Krona gömt sin kod, och vad han kallade sitt speciella mynt?

Som vanligt handlar det om att ge sig ut i städerna och leta efter mystiska ledtrådar och sedan sätta sig ner på något lokalt mysigt fik eller bar och klura ut svaren.

Edsborg Sverige utvecklar Stadsmysterium för hela Sverige och fortsätter nu i Dalarna. Vi vill ge hela Sverige chansen att uppleva sin och andra städer på ett nytt spännande sätt. Och självklart att umgås med varandra!

Här hittar man mysteriet i shoppen.

Stadsmysterium® är en analog utomhusaktivitet som passar lika bra för familjen som för konferensgänget. Aktiviteten innebär promenad i friska luften och innehåller även en ”sitta-ner-och- klura-del” som passar ypperligt för en avslutande fika. Stadmysterium® ger också hemmaturisten en chans att bättre lära känna sin stad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.