Pressmeddelande Edsborg Sverige den 15/12 2021

Edsborg Sverige AB är Arbogaföretaget som verkligen har tagit fart de senaste åren, mycket tack vare det analoga promenadspelet Stadsmysterium som nu finns på närmare 40 orter. Nu växlar Edsborg upp med kompetens inom marknadsföring och design för att kunna erbjuda företag komplett service inom grafisk formgivning och kommunikation.

Förutom stadsmysterier och förlagsverksamhet erbjuder Edsborg också konsulttjänster inom kommunikation och projektledning. Det är bolagets VD Johanna Ericson som under många år har varit verksam i företaget. Nu är det dock slut på ensamföretagandet och en ny fas inleds när maken Tobias Gillberg lämnar tjänsten som näringslivschef på Arboga kommun och går in i familjeföretaget. Duon drar i gång i januari.
”Vi har en lång projektlista, det lär bli en riktig rivstart i högt tempo. Men en av våra gemensamma styrkor är att vi båda är produktiva doers. Det blir grymt bra det här!”

Tobias har gedigen erfarenhet av marknadsföring, design och projektledning.
”På senare år har jag jobbat mycket med strategier men under många år var jag företagare inom formgivning och marknadsföring. I familjeföretaget kommer jag ta mig an konsultuppdrag inom bland annat regionala projekt och ansvara för produktutveckling. Dessutom vill jag undersöka möjligheterna för att producera en fotobok om ågårdarna här i Arboga.”

Johanna är glad, förväntansfull och lättad över tillskottet:
”Företaget är i stort behov av förstärkning. Även om jag har haft hjälp av duktiga leverantörer har jag inte hunnit tacka ja till alla förfrågningar, vilket är riktigt tråkigt. Dessutom ligger en hel del produktutveckling i pipen och väntar. Där är Tobias oslagbar med sin struktur och lösningsfokuserade attityd.”

”Det finns massor att ta tag i på företaget och jag är riktigt peppad”, säger Tobias.