Familjeföretaget Edsborg Sverige växlar upp och kompetensförstärker

Pressmeddelande
27/9 2021

Kommunikationsbyrån och förlaget Edsborg Sverige AB i Arboga förstärker verksamheten med kompetens inom projektledning, marknadsföring och design.

”Det är bland annat den ökade efterfrågan av produkter som Stadsmysterium som ligger bakom rekryteringen, men också efterfrågan på konsultsidan”, säger Johanna Ericson, VD och grundare. ”Jag har behövt tacka nej till vissa uppdrag på grund av tidsbrist. Det känns jättebra att vi nu kan växla upp istället för att bromsa.”  

Nytillskottet i företaget består av Tobias Gillberg som kommer från tjänsten som näringslivschef i Arboga, och tidigare jobbat som marknadsansvarig och grafisk designer:

”Jag tror jag kan bidra med mycket till företaget. Med den erfarenhet som jag fått från många olika typer av projekt kommer jag ivrigt kasta mig in i Edsborg med både struktur och kreativitet. Jag har jobbat som egen företagare tidigare och ser mycket fram emot att få göra det inom familjeföretaget. Jobbet som näringslivschef går mycket ut på att stötta och skapa förutsättningar för andra företag. Jag har blivit ännu mer inspirerad att göra det själv. ”

”Det är jätteroligt, jag är väldigt nöjd med rekryteringen”, säger Johanna Ericson, VD på Edsborg Sverige. ”Jag har å företagets vägnar uppvaktat Tobias ett tag. Vi är ju dessutom gifta, så det kan nog hända att jag har uppvaktat honom utanför jobbet någon gång också. Skämt å sido – vi har jobbat ihop i många olika sammanhang genom åren, kompetensmässigt är han mitt i prick vad vi behöver. Vi är faktiskt båda uppvuxna i familjeföretag och jag tycker att det är något riktigt fint med det konceptet.”

I somras fick företaget dessutom välbehövlig förstärkning av dottern Edith Gillberg. Hon arbetar extra i familjeföretaget med orderhantering.

På Edsborgs actionslista finns en hel del att ta tag i framöver. Utveckling av nya produkter, marknadsaktiviteter, nya mysterieorter men även konsultuppdrag står på agendan.

”Det ska bli så roligt och jag ser också fram emot avlastningen. Det har varit full rulle här!”, säger Johanna.