Nytt mysterium i Västerås

Det verkar vara populärt att göra Stadsmysterium i Västerås och vi har fått frågan om det kommer ytterligare ett där. Sedan tidigare finns Mysteriet med den Namnlöse Munken och nu släpper vi alltså ett nytt. Mysteriet med de Bortsprungna Västeråsgurkorna.

Det hela tar sin början hos gurkodlaren Gunnar som får sin skörd stulen, eller lånad står det på en lapp som den misstänkte lämnade kvar. Hans fru hade crawings för saltgurka och vad kunde han göra om inte sno hela rasket. Men han lämnade ett tips på vad Gunnar kunde krydda sin inlagda gurka med.

Din uppgift blir att lösa mysteriet om vem det var som tagit gurkorna och vad det var Gunnar borde krydda med. Jakten på ledtrådar sker som vanligt i stadskärnan.

På Västerås slott odlades det gurka redan på 1700-talet och naturligtvis kan det uppstå rykten i en sådan stad. Ett handlar om gurkodlaren Gunnar och hans försvunna Västeråsgurkor. Vad var det som hade hänt egentligen? Och vad var det för hemligt tips den misstänkte givit Gunnar?


Edsborg Sverige utvecklar Stadsmysterium® för hela Sverige och har producerat Stadsmysteriet i Västerås. Vi på Edsborg vill ge hela Sverige chansen att uppleva sin och andra städer och platser på ett nytt spännande sätt. Och självklart att umgås med varandra!

Här hittar du alla Stadsmysterium.

Stadsmysterium® är en analog utomhusaktivitet som passar lika bra för familjen som för konferensgänget. Aktiviteten innebär promenad i friska luften och innehåller även en ”sitta-ner-och- klura-del” som passar ypperligt för en avslutande fika. Stadmysterium® ger också hemmaturisten en chans att bättre lära känna sin stad eller plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.